Wat is een illusionist?

Een illusionist is iemand die als artiest/ entertainer, illusies opwekt door middel van trucs, beïnvloeding en afleiding. Het gaat hier om het zorgen voor verwondering, dat ontstaat doordat een illusionist zijn publiek dingen laat zien die eigenlijk niet mogelijk zijn.

Is een goochelaar hetzelfde als een illusionist?

Een illusionist is niet helemaal hetzelfde als een goochelaar. Een goochelaar houdt zich bezig met kleinere, vaak minder gevaarlijke trucs, terwijl vanuit vroeger een illusionist bekend staat om het grote kisten en kasten werk.
Tegenwoordig zie je dat het woord illusionist steeds vaker gebruikt wordt in plaats van goochelaar, omdat met het woord goochelaar soms toch nog een stoffig imago naar boven komt bij sommigen.

Bekende Nederlandse illusionisten

In Nederland zijn er veel illusionisten die van hun passie hun beroep hebben gemaakt. Rich Magic hoort ook tot dit gezelschap.

Bekende Nederlandse illusionisten zijn natuurlijk Hans Klok, Hans Kazan en Victor Mids.
Als je het mij vraagt zijn zij degene die de afgelopen jaren/decennia het beroep illusionist op de kaart hebben gezet.

Een illusionist inhuren voor je feest of event?

Als je een event hebt, groot of klein, is het altijd een super idee om een illusionist in te huren. Het kan werken als ijsbreker, het zorgt voor verbazing en verwondering en natuurlijk is dit een hele informele manier van entertainment.
Ook wordt vaak de plenaire Mind-Magic stage show ingezet als kick-off of als energizer na een break of tussen twee sprekers. Indien gewenst kan Rich Magic een bepaald thema of rode draad in zijn illusies verwerken, waardoor het nog meer impact heeft!

Wat zijn de kosten van een illusionist?

De tarieven van een illusionist zijn enorm verschillend. Dit varieert van een paar honderd euro voor een beginnend artiest, die vooral veel ervaring op wilt doen, tot duizenden euro’s als je bv een bekend illusionist zoals Hans Klok, Hans Kazan of Victor Mids wilt boeken. Doorgaans zijn de illusionisten die met grote kisten, kasten, assistentes werken, ook een stuk duurder. De reden is, omdat zij veel meer basiskosten hebben.

Waarom kiezen voor illusionist Rich Magic?

Als je Illusionist Rich Magic inhuurt ben je zeker van kwaliteit!
Door een bijzondere combinatie te maken van magic, mindreading en zakkenrollen, zal deze vorm van entertainment een enorme indruk maken. Dit behoort tot the next generation of magic. Niet oudbollig, maar onverklaarbare acts met een frisse, moderne en hippe uitstraling.

Bekijk gerust de reviews op de site of neem contact op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klanten beoordelen Rich Magic met een 9,7!

Een zeer geslaagd optreden waar alle gasten van genoten hebben
Zijn optreden tijdens het aperitief en het diner was van topklasse. Onze gasten vielen van de ene verbazing in de andere en er is nog lang nagepraat over “hoe hij dat nou voor elkaar kreeg” Afwisselend, boeiend en vol humor. Absoluut een aanbeveling om een evenement op te luisteren. Willem
Geweldige acts!
Wij hebben Rich Magic afgelopen woensdag op ons bbq-feest gehad. Er waren ruim 500 internationale gasten; Rich heeft de avond een geweldige boost gegeven door tussen de gasten door te lopen en hen te verrassen met zijn illusies, trucs en mindreading. Een onvergetelijk feest!! Thijs
Groot succes!
Mijn collega's waren zeer onder de indruk van de mindreading. Richard ging het gesprek aan met mijn collega's en iedereen stonden versteld! Sanne